MANCHESTER UNITED 2 WOLVERHAMPTON WANDERERS 0
Alejandro Garnacho kembali daripada kecederaan dengan aksi memukau ketika pemain remaja itu melengkapkan kemenangan 2-0 Manchester United ke atas Wolves dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris (EPL) di Old Trafford lewat malam tadi.
Dua kekalahan berturut-turut sebelum ini, masing-masing kepada Brighton dan West Ham, telah membuka ruang buat seteru terdekat, Liverpool, untuk merapatkan jurang kepada satu mata dalam pemburuan penamat empat teratas musim ini, di mana pasukan bimbingan Erik ten Hag itu berisiko tidak layak ke Liga Juara-Juara Eropah (UCL) musim depan.
United, bagaimanapun, mengurangkan tekanan itu dengan kemenangan terbaru mereka hasil penyudah jarak dekat Anthony Martial pada minit ke-32 sebelum pemain gantian, Garnacho, menjaringkan gol dalam waktu kecederaan untuk melengkapkan kemenangan berkenaan.
Hantaran bijak Antony membenarkan Martial memperoleh jaringan pembukan, yang merupakan gol kelimanya dalam saingan EPL musim ini.
Garnacho, yang dimasukkan pada minit ke-82 bagi menggantikan Jadon Sancho, kemudian memanfaatkan sepenuhnya lorongan Bruno Fernandes sebelum memperdayakan Nelson Semedo dan menewaskan Dan Bentley menjelang penghujung perlawanan itu.
Muzaffar Musa
Sun May 14 2023


Arteta puji kepulangan Ramsdale ketika tewaskan Brentford
Mikel Arteta akui tidak meragui bahawa Aaron Ramsdale beraksi cemerlang apabila kembali diturunkan selepas penjaga gol itu menghalang Brentford daripada mendapatkan jaringan.

Piala EFL: Eddie Howe tamatkan badi bertemu Guardiola ketika Newcastle singkir Manchester City
Eddie Howe gembira apabila akhirnya dapat menewaskan Pep Guardiola ketika Newcastle Uited menyingkirkan Manchester City untuk layak ke pusingan keempat Piala Liga Inggeris (EFL) awal pagi tadi.

Klopp puji permulaan cemerlang Szoboszlai bersama Liverpool
Jurgen Klopp memuji impak dilakukan Dominik Szoboszlai di Anfield selepas pemain yang ditandatangani ketika musim panas lalu itu diturunkan dari bangku simpanan untuk meletakkan Liverpool ke pusingan 16 dalam saingan Piala Liga Inggeris (EFL) awal pagi tadi.

LaLiga: Real Madrid kembali ke landasan kemenangan atasi Las Palmas
Gol daripada Brahim Diaz dan Joselu dalam separuh masa berbeza memastikan Real Madrid kembali ke landasan kemenangan dengan menewaskan Las Palmas 2-0 dalam perlawanan LaLiga di Santiago Bernabeu awal pagi tadi

EPL: Antony pulang ke UK, sedia beri kerjasama terhadap pertuduhan
Antony kembali ke United Kingdom (UK) dan sedia bekerjasama dengan pihak polis Greater Manchester (GMP) untuk disoal siasat terhadap pertuduhan yang dibuat ke atasnya.

Piala EFL: Jaringan pertama Reiss Nelson bawa Arsenal ke pusingan 16 atasi Brentford
Reiss Nelson menjaringkan gol pertamanya musim ini dan Aaron Ramsdale memastikan gawangnya tidak dibolosi untuk Arsenal menewaskan Brentford 1-0 dalam perlawanan Piala Liga Inggeris (EFL) di Stadium Komuniti Gtech awal pagi tadi.

Piala EFL: Gol tunggal Nicolas Jackson pastikan kemenangan Chelsea ke atas Brighton
Chelsea boleh menghela sedikit kelegaan daripada pemulaan hambar di bawah bimbingan Mauricio Pochettino musim ini apabila gol tunggal Nicolas Jackson memastikan kemenangan 1-0 ke atas Brighton dalam perlawanan pusingan ketiga Piala Liga Inggeris (EFL) awal pagi tadi.

Tiada tuah Pochettino bersama Chelsea
Tempoh pengurus Chelsea terdahulu, Graham Potter, menemui penamatnya setelah kecundang di tangan Aston Villa pada bulan April musim lalu.

Piala Malaysia: FAM kecewa insiden pemain Selangor kasari pengadil
Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Daruk Noor Azman Rahman, mengakui badan induk itu kecewa dengan kekasaran yang dilakukan pemain import Selangor FC, Yazan Al-Arab, ke atas pengadil berpengalaman, Hasrol Amir.

Piala Malaysia : Selangor terus gagal, Terengganu terus mara
Bermain di laman sendiri masih tidak menjamin Selangor untuk mengulangi kejayaan musim lalu dalam saingan Piala Malaysia apabila tidak layak ke separuh akhir musim ini setelah tewas dengan aggregate 1-3 kepada Terengganu.

Football rumours: Real Madrid, Chelsea and Saudi clubs eye Victor Osimhen swoop
The Napoli player may push to leave Serie A side in January, with several clubs reportedly keen on the 24-year-old striker.

Michael Beale delighted with Rangers after sealing Viaplay Cup semi-final spot
The Light Blues will face Hearts in the final four.

Howe ends his Guardiola hoodoo as Newcastle knock out Man City
The 45-year-old had not beaten the Spaniard in 13 previous attempts.

Sean Dyche knows process to revive Everton will take time after another win
The Toffees followed up their victory over Brentford.

Klopp hails Szoboszlai after bright start to Liverpool career
Liverpool had to come from behind to beat Championship leaders Leicester 3-1.

Mauricio Pochettino hopes Chelsea can build momentum after ending winless run
The Blues beat Brighton in the Carabao Cup at Stamford Bridge.

Bournemouth facing anxious wait over Dominic Solanke’s ankle injury
Striker scored before being injured in the win over Stoke.

Real Madrid return to winning ways as Girona go top in Spain
City rivals AC Milan and Inter Milan experienced contrasting fortunes while Victor Osimhen netted for Napoli.

Marco Silva knows Fulham need to start taking their chances
The Cottagers should have scored more goals against the Championship side.

Jon Dahl Tomasson thrilled with Brighton loanee Andrew Moran’s work at Blackburn
Moran scored two and created another two in Blackburn’s Carabao Cup thrashing of Cardiff.