Penyerang Brazil, Gabriel Barbosa, atau dikenali dengan nama 'Gabigol' mengesahkan akan kekal di Inter buat masa sekarang selepas menolak tawaran untuk dipinjamkan ke kelab Sepanyol, Las Palmas.

Gabriel tiba di San Siro pada Ogos lalu selepas menandatangani kontrak perpindahan dari Santos selama lima tahun yang bernilai EUR29.5 juta.

Walaupun hadir ke Inter dengan rekod yang baik, dia gagal memberikan impak selepas tidak berjaya membarisi kesebelasan utama pasukan itu pada musim 2016/17 serta hanya menjaringkan satu gol menerusi sembilan penampilan selaku pemain gantian.

Gabriel, yang meminta maaf kepada penyokong dan rakan sepasukan pada bulan lalu selepas meninggalkan bangku simpanan ketika perlawanan masih belum tamat, bertekad mahu membuktikan kebolehannya bersama Inter.

“Buat masa sekarang, saya akan kekal.

“Dakwaan saya menjadi bosan apabila tidak beraksi itu benar, namun saya gembira berada di sini,” ujar Gabriel.

Inter Milan bakal dikendalikan pengurus baru, Luciano Spalletti, dan pengendali itu dikatakan cuba mendapatkan khidmat pemain sayap Fiorentina, Federico Bernardeschi, namun itu tidak membuatkan Gabriel mahu berputus asa.

“Musim pertama bersama Inter sangat sukar tetapi saya mahu membuktikan kualiti yang saya miliki.

“Masih banyak masa untuk membuat keputusan dan kini saya semakin memahami bola sepak di Itali,” kata Gabriel.