Bekas jurulatih pecut skuad olahraga para negara, R. Jaganathan, menafikan bahawa wartawan Astro Arena memainkan perasaan pemenang pingat emas Sukan Paralimpik Rio 2016, Ridzuan Puzi, yang mengalirkan air mata ketika mengenang bakal kehilangan jurulatih kesayangannya itu.

Jelasnya, komen yang dikeluarkannya sebelum ini hanyalah kerana dia berada dalam keadaan yang amat tertekan

Dalam satu temu bual Nadi Arena hari ini, Jaganathan berkata: "Melalui Astro Arena -- saya perlu berterima kasih kepada mereka -- seluruh Malaysia dapat mengetahui betapa tulusnya hubungan dan perasan atlet yang telah saya didik, ia amat penting.

"Paparan itu telah mengubah seluruh negara, di mana setiap orang menghantarkan mesej terima kasih kepada saya dan menyedari betapa akrabnya saya dengan atlet saya.

"Saya perlu berterima kasih kepada wartawan kerana melakukan perkara ini dan saya tidak menyalahkan mereka.

"Saya tidak tahu apa yang dia tanyakan tetapi Ridzuan Puzi hanya meluahkan segala yang terbuku di hatinya ketika saya tidak bersamanya.

"Dia mahu saya berada bersamanya, jadi saya tidak menyalahkan wartawan itu atas perkara ini.

"Mengenai situasi sewaktu sidang media berkenaan, saya juga tidak tahu apa yang saya katakan, jadi saya memohon maaf kepada Astro Arena kerana saya menyedari ia adalah luahan daripada Ridzuan Puzi apabila saya tidak ada bersama dengannya.

"Jadi, dalam perkara ini, Astro Arena telah membantu kami, jadi saya harap mereka dapat meneruskannya.

"Saya mahu berterima kasih kepada wartawan bernama Syen (Yeoh) kerana disebabkannya, seluruh negara ini dapat mengetahui bagaimana perasaan atlet terhadap jurulatihnya selama ini," katanya.

Ridzuan mengalirkan air matanya mengenangkan pemergian Jaganathan ketika ditemu bual Syen Yeoh Peck Xian pada 19 Januari lalu.