Perasaan Dusan Vlahovic bercampur baur mengenai penampilan pertamanya dalam Liga Juara-Juara Eropah (UCL) selepas Juventus terikat 1-1 dengan Villarreal awal pagi tadi.

Bekas penyerang Fiorentina itu hanya memerlukan 32 saat selepas sepak mula untuk membuka jaringan dalam perlawanan pertama pusingan 16 itu -- jaringan terpantas dilakukan muka baru sepanjang sejarah kejohanan berkenaan.

Vlahovic mempamerkan naluri pembunuh luar biasa, di mana dia mengawal bola umpanan Danilo dengan dadanya sebelum melepaskan rembatan yang menewaskan penjaga gol, Geronimo Rulli.

Bagaimanapun, Juventus tidak dapat mempertahankan kelebihan itu. Dani Parejo menyamakan kedudukan buat tuan rumah pada minit ke-66, sekali gus kembali membuka peluang buat kedua-dua pasukan menjelang perlawanan kedua di Turin pada 16 Mac ini.

Ketika pemain kebangsaan Serbia itu teruja dengan jaringannya, dia mengakui bahawa keputusan perlawanan itu memudarkan kegembiraannya.

"Ia sesuatu yang amat besar untuk menjaringkan gol dalam penampilan pertama saya; ia amat beremosi. Bagaimanapun, saya tidak dapat berpuas hati 100 peratus kerana kami tidak memenangi perlawanan ini.

"Kami perlu terus berusaha dengan gigih. Kami bermain dengan baik dan boleh memenangi perlawanan ini.

"Kami juga mencuba untuk bermain dengan baik dalam babak kedua tetapi adakalanya pasukan lawan tidak membenarkan anda untuk melakukannya, jadi tahniah buat mereka kerana dapat menyamakan kedudukan.

"Terdapat sedikit penyesalan tetapi kami perlu fokus terhadap perlawanan seterusnya," katanya.